stichting 't oude kinderboek stichting 't oude kinderboek

Functiebeschrijving inhoudelijke medewerker

Werkzaamheden: Het helpen uitzoeken en verwerken van schenkingen vormt een flink deel van uw werkzaamheden. Daarnaast bent u samen met een ervaren collega gedurende een dagdeel van 3 uur aanwezig bij StOK. Taken kunnen zijn: bezoekers ontvangen, informatie geven, vragen over kinder- of jeugdboeken beantwoorden, schenkingen van boeken aannemen, beoordelen, selecteren (voor opname, restauratie, uitleen of verkoop) en verwerken in de catalogus (Wise) volgens vaste procedures.

Profiel:  Goede contactuele eigenschappen, teamgeest en enige computerervaring. Affiniteit met (oude) kinderboeken en een achtergrond in een van de vele boekenvakken zijn mooi meegenomen.

Introductie:  Na een kennismakingsgesprek volgt een “snuffelperiode” van vier weken en een evaluatie. Na een inwerkperiode van circa drie maanden wordt u geacht zelfstandig te kunnen/durven werken.