stichting 't oude kinderboek stichting 't oude kinderboek

Service

Vinden 

De boeken in onze collectie zijn te vinden via de zoekfunctie van Bibliotheek DeventerExpliciet in onze collectie zoeken kan via respectievelijk de knoppen CollectieZoeken in Collectie en Catalogus StOK

Hulp nodig: stuur ons een mailtje. Zie ook de rubriek Zoeken op deze website.

 

Lenen

Met een bibliotheekpas kun je bij StOK boeken lenen. Reserveren kan via de websites van Bibliotheek Deventer en van alle Overijsselse openbare bibliotheken. In de rest van Nederland kun je via het gastleensysteem van overige openbare bibliotheken boeken van StOK “gastlenen.” Meer informatie hierover is te vinden op www.ontdekdebieb.nl. Hieraan kunnen kosten zijn verbonden. 

 

Brengen

U kun uw waardevolle oude kinder- en jeugdboeken hier komen brengen of laten bezorgen. Hoe ouder, mooier en gaver hoe beter. Wij halen eruit wat we zelf missen in de collectie en spelen de rest op een verantwoorde manier door naar klanten, antiquairs, boekenmarkten en dergelijke. Ook sturen we bijzondere werken in voorkomende gevallen door naar de Koninklijke Bibliotheek of andere collectiebeheerders in Nederland. Belangeloze bescherming van literair erfgoed is altijd het uitgangspunt. Zie ook: Procedure boekselectie.

 

Kopen

Een uitgebreide verzameling ‘overtollige,’ maar mooie boeken staat permanent klaar voor de verkoop aan belangstellenden en verzamelaars. Op openingsuren in de ruimen van StOK en in de gezellige Huiskamer van het Stadshuus.

 

Informatie:  

Onze medewerkers delen graag hun kennis met u. Ook staan diverse naslagwerken en een knipselarchief ter beschikking van het publiek. Zo nodig wijzen we u door naar derden. Zie hiervoor ook de pagina met Links naar andere bronnen op deze website. 

 

Leestafel:

Neem plaats aan de leestafel, lees en geniet. Met een kopje thee of koffie.

50PlusBeurs 3Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!