stichting 't oude kinderboek stichting 't oude kinderboek

 

Boekenmarkt Stadshuus Lochem 12 augustus

Op zaterdag 12 augustus zal in Het Stadshuus, Markt 3 in Lochem een kinder- en jeugdboekenmarkt worden gehouden. Honderden oude kinderboeken worden uitgestald in de Huiskamer van Het Stadshuus. Iedereen kan naar hartenlust rondneuzen in die boeken en gezien de lage prijzen is de kans natuurlijk wel heel groot dat oud en jong tevreden met wat boeken de deur uit zullen gaan!  

 

De boekenmarkt begint om 10.00 uur start en eindigt om 13.30 uur. Deze boekenmarkt is bij uitstek een mooie gelegenheid om heerlijk te snuffelen tussen talloze kinder- en jeugdboeken, herinneringen op te halen van vroeger en voor een paar centen die herinneringen mee naar huis te nemen of door te geven aan kinderen, kleinkinderen, buurkinderen, enz. 

 

Welkom ook bij onze magnifieke collectie van 25.000 oude kinder- en jeugdboeken. Bij StOK kun je grasduinen in 140 jaar boekgeschiedenis. Kom, kies en kijk. Fraai geïllustreerde boeken voeren je moeiteloos terug naar de jaren van toen. Je vindt hier de bekende jeugdklassiekers die ook de nieuwe generaties nog boeien. Pietje Bell, Kees de Jongen, Huckleberry Finn, Alleen op de wereld. Maar ook net dat ene boek dat niemand kent maar dat speciaal voor jou geschreven leek. Je kunt hier komen lezen en lenen. Vrijwilligers en een online database staan klaar om je te helpen bij het ophalen van je herinneringen. StOK stelt bijzondere collecties samen. Zoals een Gelderland collectie of een gelegenheidscollectie in het kader van de viering van 75 Jaar Vrijheid. StOk is de poort naar je eigen leesgeschiedenis. 

 

StOK is gevestigd aan de Markt van het onvolprezen Gelderse stadje Lochem dat sowieso een bezoek meer dan waard is. Let op onze openingstijden. Raadpleeg onze website en onthoudt dat ook bij ons de coronaregels in acht moeten worden genomen. 

 

Vlieger Sprookjeshuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!