Boeken schenken

Heeft u nog oude kinder- en jeugdboeken die u niet meer leest of gebruikt? Breng ze dan naar StOK.

U kunt de boeken bij de Bibliotheek Deventer komen brengen en afgeven bij Koek & Boek.
Uiteraard kunt u uw boeken ook persoonlijk naar StOK brengen. Op vaste dagen zijn er StOK-medewerkers aanwezig in de bibliotheek. Zie voor adres, dagen en tijden bij Welkom.

Uw boeken komen op een goede plek terecht en er wordt voor gezorgd dat veel mensen er nog plezier van hebben.

Wat gebeurt er met uw boek als u het bij ons: 'Stichting ’t Oude Kinderboek' in Deventer heeft gebracht?

Wij kijken eerst of wij uw boek al in onze collectie hebben.
- Zo nee, dan wordt het gecatalogiseerd en in ons bestand opgenomen.
- Zo ja, dan vergelijken wij het exemplaar en kijken of het een beter exemplaar of een andere uitgave is. Is dit het geval, dan wordt uw boek in de collectie opgenomen.

Komt uw boek niet in onze collectie dan zijn er twee mogelijkheden:
a) Uw boek past niet in de collectie van StOK, maar wel in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek. Wij zorgen dan dat het boek daar naar toe gaat.
b) Uw boek wordt in onze bibliotheek of op een boekenmarkt verkocht.
De opbrengst komt ten goede aan Stichting ’t Oude Kinderboek en wordt gebruikt om de bestaande collectie zo goed mogelijk op peil te houden, te conserveren en te repareren.

Boeken uitgegeven na ± 1990, stripboeken met 'wolkjes', anderstalige boeken, afgeschreven bibliotheekboeken en tijdschriften nemen wij niet op in de collectie. Mochten ze toch bij een schenking aangeboden worden, dan worden ze verkocht.

StOK heeft helaas geen budget om boeken op te halen of verzendkosten te vergoeden.

Naast boeken zijn andere giften natuurlijk ook van harte welkom. U kunt daarbij denken aan een legaat.

Voor meer informatie kunt u mailen.