Vrijwilliger worden

Zoekt u een uitdaging? Houdt u van oude kinderboeken? Vindt u het leuk om met mensen te werken? Kunt u met een computer werken en heeft u een paar uurtjes per week over die u op een leuke manier wilt besteden?
Word dan vrijwilliger bij StOK!

Het bestaan van StOK hangt af van de inzet van vrijwillige medewerkers, want StOK heeft geen betaalde krachten in dienst. Vrijwilligers hebben de dagelijkse leiding, verzorgen vitrines, verzorgen lezingen, repareren boeken en ontvangen met veel plezier leners, lezers en andere geïnteresseerden.

De hoeveelheid tijd die u er in wilt steken wordt in overleg geregeld. Interesse? info@stichtingtoudekinderboek.nl

Momenteel zijn er vacatures voor:

• medewerker PR-taken
  • medewerkers inhoudelijke taken

StOK is een vrijwilligersorganisatie. Het gaat om een onbetaalde functie.

Voor meer informatie en contact:
Gerrie Halsema, coördinator
info@stichtingtoudekinderboek.nl

De schouders eronder

Functieomschrijving medewerker PR-activiteiten

StOK op de kaart zetten door netwerken op te bouwen met diverse partijen, affiches te verzorgen, nieuwtjes en activiteiten bekend te maken bij het publiek via de website, facebook, plaatselijke kranten, regionale televisie ed. Uiteraard is affiniteit met het (oude) kinderboek een mooie bijkomstigheid!

Functieomschrijving medewerker inhoudelijke taken

Het helpen uitzoeken en verwerken van de schenkingen vormt een flink deel van uw werkzaamheden.
Daarnaast bent u samen met een ervaren collega gedurende een dagdeel van 3 uur aanwezig bij StOK. Taken kunnen zijn o.a.:

• bezoekers ontvangen
  • informatie geven over de doelstellingen
  • bezoekers helpen om een antwoord te vinden op vragen rond kinderboeken
  • schenkingen beoordelen voor opname in de collectie
  • boeken en mutaties opnemen in de collectie (Wise-catalogus) volgens vaste procedures
  • selecteren van boeken voor verkoop en/of langdurige uitleen
  • selecteren van boeken voor reparatie

Goede contactuele eigenschappen en enige computerervaring zijn vereist. Affiniteit met (oude) kinderboeken draagt bij tot het prettig samenwerken in een enthousiast team, waarin het plezier beleven in de omgang met mensen en boeken voorop staat.

Na een kennismakingsgesprek volgt een “snuffelperiode” van 4 weken en een evaluatie. Na een inwerkperiode van circa 3 maanden wordt u geacht zelfstandig te kunnen/durven werken.