Boeken schenken

Kinderboeken

Heeft u nog oude kinder- en jeugdboeken die u niet meer leest of gebruikt? Breng ze dan naar StOK.

U kunt u uw boeken persoonlijk naar StOK brengen. Op vaste dagen zijn er StOK-medewerkers aanwezig in Het Stadshuus. Zie voor adres, dagen en tijden bij Welkom.

Wat gebeurt er met uw boek als u het bij ons: 'Stichting ’t Oude Kinderboek' in Deventer heeft gebracht?

Wij kijken eerst of uw boek aan onze collectiecriteria voldoet. Zo ja, dan zoeken we op of het al in onze collectie staat. Is dat niet het geval dan wordt het gecatalogiseerd en in ons bestand opgenomen. Hebben we het boek wel in de collectie dan vergelijken wij uw exemplaar met het onze en kijken we of het een betere is dan wel een andere uitgave. Is dat het geval, dan krijgt uw boek een plek in de collectie.

Komt uw boek niet in aanmerking om te worden opgenomen in onze collectie dan zijn er twee mogelijkheden:

• Uw boek past niet in de collectie van StOK, maar wel in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek. Wij zorgen dan dat het boek daar naar toe gaat.
  • Uw boek wordt vanuit de Huiskamer van Het Stadshuus of op een boekenmarkt verkocht.

Bij verkoop komt de opbrengst ten goede aan Stichting ’t Oude Kinderboek en wordt gebruikt om de bestaande collectie zo goed mogelijk op peil te houden, te conserveren en te repareren.

Boeken jonger dan 25 jaar, stripboeken met 'wolkjes', anderstalige boeken, afgeschreven bibliotheekboeken en tijdschriften nemen wij in beginsel niet op in de collectie. Mochten ze toch bij een schenking aangeboden worden, dan worden ze verkocht.

StOK heeft helaas geen budget om boeken op te halen of verzendkosten te vergoeden.