Welkom

 

logoStOK15

Stichting 't Oude Kinderboek
gevestigd in
Het Stadshuus Lochem
Markt 3, 7241 AA Lochem
Telefoon 0612 49 49 38

Openingstijden
Let op! In verband met de corona-maatregelen is Het Stadshuus minder vaak open dan StOK. Als de voordeur niet vanzelf open gaat, kunt u bovenstaand telefoonnummer bellen zodat wij u kunnen binnenlaten.
Maandag 10:00 - 13:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 13:00
Vrijdag 10:00 - 13:00

KvK 08130168 Enschede
e-mail: info@stichtingtoudekinderboek.nl

website bijgewerkt: 17 juni 2020

nu ook op Facebook!

Welkom op de website van Stichting 't Oude Kinderboek (StOK). Na de fysieke verhuizing zijn we nu aan het sleutelen aan de website, en op dit moment zijn bijna alle onderdelen overgezet en aangepast aan de nieuwe situatie.

Sinds september 2018 is StOK gevestigd in Het Stadshuus, Markt 3 te Lochem. Daar heeft StOK in het souterrain een prachtige plek gekregen om haar collectie neer te zetten en uit te breiden. Die collectie bevat zo’n 25.000 kinder- en jeugdboeken vanaf ongeveer 1880 tot 1990. De collectie omvat kinderboeken vol nostalgie en jeugdsentiment, is verkregen door schenkingen en wordt regelmatig aangevuld. De collectie is zo omvangrijk dat u zonder enige twijfel bekende exemplaren tegenkomt zoals Harlekijntje, Bruintje Beer, Pietje Bell, Paddeltje, Afke′s tiental of uw allereerste leesboekje. Een deel van de collectie is uitleenbaar. Voor leden van openbare bibliotheken in Overijssel en Gelderland alsmede voor vrienden van StOK is dat op de locatie gratis. Via de StOK-catalogus kunt u bekijken of StOK een door u gewenst boek heeft en of het uitleenbaar is. 

Wilt u op de hoogte blijven van StOK, dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en het StOKpaardje. Terwijl in de nieuwsbrief het nodige gemeld wordt over het (dagelijkse) reilen en zeilen van de stichting, zijn in het StOKpaardje zaken zoals boekbesprekingen, interviews, thema-artikelen en een selectie van recente schenkingen te vinden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief en het StOKpaardje kan door een mail te sturen naar info@stichtingtoudekinderboek.nl.

Bent u benieuwd naar eerder verschenen nieuwsbrieven en StOKpaardjes kijk onder het tabblad Nieuws

StOK bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers, donaties en incidentele subsidies. Wilt u StOK steunen door Vriend te worden van StOK klik dan op het tabje ‘StOK helpen’.